Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
CSOK képes leírás - Lakástakarék.tlap.hu
részletek »

CSOK - Lakástakarék.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: lakastakarek.tlap.hu » CSOK
Keresés
Találatok száma - 16 db
 Csok feltételei 2017: 3 gyerekre 10 vagy 20 millió Ft!

Csok feltételei 2017: 3 gyerekre 10 vagy 20 millió Ft!

Csok feltételei 2017 : 3 gyerekre 10 vagy 20 millió vissza nem térítendő támogatás! Óriási az érdeklődés a 10+10 milliósra kibővített csok iránt, amelynek részletei a Magyar Közlönyben kedd délután megjelent kormányhatározatból derültek ki.

10+10 CSOK

10+10 CSOK

Tavaly bevezették a 10+10 CSOK-ot! részletek A CSOK 2016 szeptemberi illetve a korábbi januári és februári változásai is számos pozitív lehetőséget jelentenek, a családok ingatlanhoz jutásához. A lentiekben egyszerűen és közérthetően szeretnénk elmagyarázni a rendeletben leírtakat, mert a jogszabályi megfogalmazások jogászoknak szólnak, nem pedig a hétköznapi embereknek. Ezen az oldalon az új lakás vásárlásra, továbbá a használt lakás vásárlásra, illetve az építésre és a bővítésre igényelhető CSOK támogatások feltételeit együttesen magyarázzuk el. Amennyiben már konkrét elképzelése van, hogy a fenti célok közül Ön mire szeretné hasznosítani a támogatást ezen oldalunk elolvasása után kattintson a megfelelő fenti linkre, hogy ott részletesebben tájékozódhasson...

16/2016. (II. 10.) Korm. rendelet az új lakások építéséhez, vásár

16/2016. (II. 10.) Korm. rendelet az új lakások építéséhez, vásár

1. § A gyermekvállalás és gyermeknevelés támogatása, a családok új lakáshoz jutásának elősegítése és az új lakások építésének ösztönzése érdekében az e rendeletben meghatározott feltételekkel Magyarország területén új lakás építéséhez vagy vásárlásához az alábbi lakáscélú állami támogatások vehetők igénybe: a) vissza nem térítendő állami támogatás (a továbbiakban: családi otthonteremtési kedvezmény); b) adó-visszatérítési támogatás; c) három vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása.

17 milliót buksz, ha nem születik gyereked

17 milliót buksz, ha nem születik gyereked

Hiába próbálkoznak lombikprogrammal, az új rendeletek értelmében csak 'különös méltánylást érdemlő helyzetben' mentesülhetnek a késedelmi kamatok megfizetésétől a gyermekvállalás során sikertelen CSOK-felvevők. Ha valaki most a nulláról 3 gyermeket vállal, de egy sem születik neki, a jelenlegi alacsony alapkamattal számolva is csaknem 17 millió forintot kell 10 év múlva visszafizetnie, amitől csak a kormányhivatal jóindulata mentesítheti - részben. Cikkünkben néhány eddig kevésbé ismert CSOK-szabályra is rávilágítunk...

17/2016. (II. 10.) Korm. rendelet a használt lakás vásárlásához,

17/2016. (II. 10.) Korm. rendelet a használt lakás vásárlásához,

1. § (1) E rendelet célja, hogy támogassa a gyermeket nevelő és vállaló szülőket családjuk megfelelő otthonának biztosítása érdekében. (2) A gyermeket nevelő, valamint a gyermeket vállaló nagykorú személy (a továbbiakban: igénylő) e rendeletben meghatározott feltételekkel a központi költségvetésből vissza nem térítendő állami támogatást (a továbbiakban: családi otthonteremtési kedvezmény) vehet igénybe használt lakás vagy egylakásos lakóépület (a továbbiakban együtt: lakás) vásárlása vagy bővítése érdekében. (3) A családi otthonteremtési kedvezmény az igénylővel közös háztartásban élő gyermek után, valamint fiatal házaspár esetén - meglévő gyermekeik számától függetlenül - legfeljebb két gyermek vállalása esetén igényelhető.

CSaládi Otthonteremtési Kedvezmény

CSaládi Otthonteremtési Kedvezmény

Reprezentatív példa: 5 000 000 forint összegű, 20 éves futamidőre nyújtott, kamattámogatott, lakásvásárlási célú, ingatlanra bejegyzett jelzálogjog fedezettel nyújtott hitel esetén, 5 éves kamatperiódussal, a hitel kamata kamatperiódusonként változó, mértéke évi 3,00%, a törlesztőrészletek száma 240 db, az első kamatperiódusban a havi törlesztőrészletek összege 27 919 Ft, a további kamatperiódusokban a kamat változásával módosulhat THM1: 3,16%; a hitel teljes díja: 1 723 049. Ft (mely az ügyleti kamat összegén túl a következő tételekből tevődik össze: hitelösszeg utalásával kapcsolatos díj 17 500 Ft; 1 db ingatlan-nyilvántartási eljárás díja 12 600 Ft (jelzálogjog bejegyzési kérelem), 1 db Takarnet rendszerből lekért tulajdoni lap díja 1 000 Ft), a fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 6 723 049 Ft. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában.

Csok 2017  minden, amit tudni érdemes

Csok 2017 minden, amit tudni érdemes

Csok 2017 - minden, amit tudni érdemes Ha ti is gondolkodtok a kedvezmény igénybevételéről, akkor hasznos információkat tudhattok meg cikkünkből a csok 2017-es szabályairól. Összegyűjtöttünk mindent, amit már az igénylés előtt tudni érdemes. A csok szabályait enyhítették, így az igénylés feltételei is egyszerűsödtek. Ugyanakkor 2016 februárjától külön szabályok vonatkoznak az új és a használt ingatlanok vásárlása esetén. A legkedvezőbb feltételekkel a háromgyermekes családok juthatnak hozzá a csokhoz, de a kétgyermekesek is magasabb összeget igényelhetnek, mint korábban

CSOK extra

CSOK extra

CSOK extra 10+10 (új lakás vásárlására vagy építésére speciális feltételekkel) 2016. február 11-től akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás akár 10 millió forint kedvezményes hitel THM: 3,1%

CSOK igénylés főbb feltételei

CSOK igénylés főbb feltételei

Az alábbi cikkben röviden összefoglaljuk, hogy a CSOK - régi nevén szocpol - támogatást ki, mikor, mennyit és mire veheti igénybe. A cikket a folyamatos jogértelmezés és a frissülő információk fényében folyamatosan bővítjük, az új információkat a cikken belül külön színnel jelezzük olvasóink számára is! A téma fontosabb részeit további cikkekben is tárgyaljuk majd szakértők bevonásával!

Hirdetés
CSOK jogosultság ellenőrző

CSOK jogosultság ellenőrző

A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás. Az alábbi kérdésekre adott válaszaival ellenőrizheti, hogy megfelel-e a 2016. szeptember 16. napjától hatályos, módosított 16/2016. (II.10.) és 17/2016. (II.10.) Korm. rendeletekben meghatározott igénylési feltételeinek. A lakáscél kiválasztásától függően további kérdések megválaszolása szükséges a Családi Otthonteremtési Kedvezményre történő jogosultság ellenőrzése érdekében.

CSOK kisokos

CSOK kisokos

2017. január 1-től jelentősen változnak és kedvezőbbek lesznek a CSOK feltételei Magyarországin. Az új CSOK információkat folyamatosan frissítjük, hogy minden CSOK-igénylő friss tudnivalókkal rendelkezzen...

Itt vannak a mindenki által várt CSOK-rendeletek

Itt vannak a mindenki által várt CSOK-rendeletek

Megjelent az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó, valamint a használt lakás vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről szóló új rendelet szerdán a Magyar Közlönyben. A családi otthonteremtési kedvezmény legmagasabb összege új lakás építésénél vagy új lakás vásárlásánál egy gyermek esetén 600 ezer, kettőnél 2 millió 600 ezer, míg három vagy több gyereknél 10 millió forint. Használt lakás vásárlásánál, bővítésénél a családi otthonteremtési kedvezmény összege egy gyermek után 600 ezer, két gyerek után 1 millió 430 ezer, háromnál 2 millió 200 ezer és négy vagy több gyermek esetén 2 millió 750 ezer forint.

Könnyebb lesz csokhoz jutni, de kockázat is jár ezzel

Könnyebb lesz csokhoz jutni, de kockázat is jár ezzel

Kockázat is jön a csokkal A csokos könnyítések életbe lépése miatt jó eséllyel még több fejlesztés indulhat, ami kockázatot is jelent. A meglévőnél is tovább nőhet az érdeklődés az újépítésű lakások iránt, ráadásul mivel 2017. január 1-től a korábbiakkal ellentétben a már megfizetett bekerülési költségre nem, csak a kérelem benyújtásakor az épület készültségi fokának megfelelő, az építési költségvetésből még fennmaradó bekerülési költségre igényelhető a támogatás, érdemes lesz az építés minél korábbi szakaszában lecsapni az új lakásokra.

Lehetőségek és kockázatok  A CSOK-ról Szegeden

Lehetőségek és kockázatok A CSOK-ról Szegeden

Alaposan végig kell gondolnia mindenkinek, hogy belevág-e egy építkezésbe vagy lakásvásárlásba a CSOK nyújtotta lehetőségek mellett is, és üres zsebbel senki ne próbálkozzon hitelhez jutni - mondja Tóth Csaba banki szakember, aki a Tisza Lajos Közéleti Egyesület csütörtöki estjének egyik vendége lesz. A CSOK-ot nagy fordulatnak tartja a korábbi lakástámogatásokhoz képest Tóth Csaba, de a banki szakember azt javasolja, hogy az ügyfelek járják alaposan körbe a kérdést, mielőtt döntést hoznak

Mi az a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK)?

Mi az a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK)?

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény 2015. július 1-től igényelhető az erre szerződött hitelintézeteknél. A kedvezményt 2016. év elején több ponton módosították, hogy még inkább segítse a családokat hozzájutni a megfelelő otthonhoz. A CSOK mértéke a meglévő (vagy vállalt) gyermekek számától függően akár 10 millió forint is lehet. Csak olyan vér szerinti vagy örökbefogadott gyermek után igényelhető támogatás, aki nem töltötte be a 25. életévét, vagy már betöltötte a 25. életévét, de megváltozott munkaképességű. Meglévő gyermeknek számít a magzat vagy ikermagzat is a terhesség betöltött 12. hetét követően.

Takarék a CSOK-ról

Takarék a CSOK-ról

Üdvözöljük a Takarék CSOK oldalán! Nálunk minden hasznos információt megtalálhat a CSOK-kal kapcsolatban. Első lépésként kérjük, válasszon, hogy új vagy használt lakás kapcsán szeretne tájékozódni! Használja kalkulátorunkat és számolja ki, mennyi hitelt igényelhet!

Tuti menü