Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lakástakarék linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Lakástakarék képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: lakastakarek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 85 db
 Csok feltételei 2017: 3 gyerekre 10 vagy 20 millió Ft!

Csok feltételei 2017: 3 gyerekre 10 vagy 20 millió Ft!

Csok feltételei 2017 : 3 gyerekre 10 vagy 20 millió vissza nem térítendő támogatás! Óriási az érdeklődés a 10+10 milliósra kibővített csok iránt, amelynek részletei a Magyar Közlönyben kedd délután megjelent kormányhatározatból derültek ki.

 Lakáshitel - Raiffeisen Bank

Lakáshitel - Raiffeisen Bank

Új vagy használt lakás vásárlására igényelhető forint alapú lakáshitel kamat-/kamatfelár kedvezményekkel a Raiffeisen Banktól.

10+10 CSOK

10+10 CSOK

Tavaly bevezették a 10+10 CSOK-ot! részletek A CSOK 2016 szeptemberi illetve a korábbi januári és februári változásai is számos pozitív lehetőséget jelentenek, a családok ingatlanhoz jutásához. A lentiekben egyszerűen és közérthetően szeretnénk elmagyarázni a rendeletben leírtakat, mert a jogszabályi megfogalmazások jogászoknak szólnak, nem pedig a hétköznapi embereknek. Ezen az oldalon az új lakás vásárlásra, továbbá a használt lakás vásárlásra, illetve az építésre és a bővítésre igényelhető CSOK támogatások feltételeit együttesen magyarázzuk el. Amennyiben már konkrét elképzelése van, hogy a fenti célok közül Ön mire szeretné hasznosítani a támogatást ezen oldalunk elolvasása után kattintson a megfelelő fenti linkre, hogy ott részletesebben tájékozódhasson...

16/2016. (II. 10.) Korm. rendelet az új lakások építéséhez, vásár

16/2016. (II. 10.) Korm. rendelet az új lakások építéséhez, vásár

1. § A gyermekvállalás és gyermeknevelés támogatása, a családok új lakáshoz jutásának elősegítése és az új lakások építésének ösztönzése érdekében az e rendeletben meghatározott feltételekkel Magyarország területén új lakás építéséhez vagy vásárlásához az alábbi lakáscélú állami támogatások vehetők igénybe: a) vissza nem térítendő állami támogatás (a továbbiakban: családi otthonteremtési kedvezmény); b) adó-visszatérítési támogatás; c) három vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása.

17 milliót buksz, ha nem születik gyereked

17 milliót buksz, ha nem születik gyereked

Hiába próbálkoznak lombikprogrammal, az új rendeletek értelmében csak 'különös méltánylást érdemlő helyzetben' mentesülhetnek a késedelmi kamatok megfizetésétől a gyermekvállalás során sikertelen CSOK-felvevők. Ha valaki most a nulláról 3 gyermeket vállal, de egy sem születik neki, a jelenlegi alacsony alapkamattal számolva is csaknem 17 millió forintot kell 10 év múlva visszafizetnie, amitől csak a kormányhivatal jóindulata mentesítheti - részben. Cikkünkben néhány eddig kevésbé ismert CSOK-szabályra is rávilágítunk...

17/2016. (II. 10.) Korm. rendelet a használt lakás vásárlásához,

17/2016. (II. 10.) Korm. rendelet a használt lakás vásárlásához,

1. § (1) E rendelet célja, hogy támogassa a gyermeket nevelő és vállaló szülőket családjuk megfelelő otthonának biztosítása érdekében. (2) A gyermeket nevelő, valamint a gyermeket vállaló nagykorú személy (a továbbiakban: igénylő) e rendeletben meghatározott feltételekkel a központi költségvetésből vissza nem térítendő állami támogatást (a továbbiakban: családi otthonteremtési kedvezmény) vehet igénybe használt lakás vagy egylakásos lakóépület (a továbbiakban együtt: lakás) vásárlása vagy bővítése érdekében. (3) A családi otthonteremtési kedvezmény az igénylővel közös háztartásban élő gyermek után, valamint fiatal házaspár esetén - meglévő gyermekeik számától függetlenül - legfeljebb két gyermek vállalása esetén igényelhető.

1996. évi CXIII. törvény

1996. évi CXIII. törvény

Az Országgyűlés annak érdekében, hogy - ösztönözze a lakáscélok saját erőből történő megvalósítását elősegítő előtakarékosságot, - elősegítse a lakásvagyon állomány értékének megőrzését, - megteremtse a lakás-előtakarékosság zárt és elkülönült rendszerben, biztonságos keretek között, állami támogatással történő lebonyolításának feltételeit, törvényt alkot a lakástakarékpénztárakról.

215/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet - (pdf)

215/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet - (pdf)

A lakás-takarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény (a továbbiakban: Ltv.) 26. §-ának a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Kormány a következőket rendeli el: 1. § (1) A lakás-előtakarékoskodó az Ltv. 21. §-ában foglalt feltételek megléte esetén a lakás-előtakarékossági szerződés megkötésekor az állami támogatásra kérelmet (a továbbiakban: kérelem) nyújthat be a lakástakarékpénztárhoz. A lakás-takarékpénztár felhívja a lakás-előtakarékoskodó figyelmét arra, hogy kérelme az eljárásban - így különösen a (3) bekezdés és a 7. § szerinti ellenőrzés során - szükséges adatainak kezeléséhez történő hozzájárulásnak minősül. A kérelem alapján a lakás-takarékpénztár készíti el a lakás-előtakarékoskodó megtakarítási évének leteltekor az adott évi támogatásra vonatkozó igénylést mindaddig, amíg a lakás-előtakarékoskodó az erre vonatkozó kérelmét vissza nem vonja. ......

47/1997. (III. 12.) Korm. rendelet

47/1997. (III. 12.) Korm. rendelet

A lakástakarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény (a továbbiakban: Ltv.) 26. §-ának b) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Kormány a következőket rendeli el: Bevezető rendelkezések 1. § (1) Az e rendeletben meghatározott szabályok az általános szerződési feltételek kötelező tartalmi elemei és azoktól az általános szerződési feltételek nem térhetnek el. A lakáselőtakarékossági szerződés (a továbbiakban: szerződés) nem térhet el az általános szerződési feltételektől.

Hirdetés
A lakásszámláról

A lakásszámláról

A lakás-takarékpénztárak olyan szakosított hitelintézetek, melyek kizárólag lakáscélú betétek gyûj- tésével és a takarékoskodó ügyfeleik részére lakáscélú hitelek nyújtásával foglalkoznak, zárt rendszerben. Ez azt jelenti, hogy a közös cél - a lakáscélok finanszírozása - érdekében történô összefogás alapozza meg mûködésüket, vagyis kölcsönt csak az kaphat, más betétesek pénzét, illetve a befolyt törlesztéseket felhasználva, aki elõbb maga is részt vett a kollektív elôtakarékosságban. Annak érdekében, hogy vonzó legyen a mérsékelt betéti kamatok mellett is takarékoskodni, a lakástakarékpénztár alacsony kamattal nyújtott kölcsönt biztosít és az állam a lakáscélú megtakarításokat a piacon egyedülálló mértékû, vissza nem térítendô támogatással egészíti ki

A lakástakarék történet

A lakástakarék történet

A lakástakarék egy olyan megtakarítási lehetőség, aminek elsődleges célja, hogy a későbbiekben (4 és 10 éven belül) jelentkező, lakással kapcsolatos költségeidet finanszírozni tudjad. Amellett, hogy az állam az éves befizetéseid után 30% vissza nem térítendő támogatást ad... A lakáselőtakarékosság Európa szerte nagy hagyománnyal rendelkezik. Kialakulásának kezdete a 18. század végére tehető, amikor 1775-ben megalakult az első hasonló célú intézmény Angliában. Magyarországon A lakástakarék közel 20 éves múlttal rendelkezik Magyarországon. Így kijelenthetjük, hogy egy rendkívül stabil, törvényileg szabályozott termékről van szó. Anno 1996-ban hozták létre azt a törvényt, ami a mai napig biztosítja működésének feltételeit.

A legjobb trükkök lakástakarékhoz

A legjobb trükkök lakástakarékhoz

- A szakértők szerint négyévente érdemes új szerződést indítani, ahelyett hogy például nyolc éves formulát választanánk, így nyújtja a legtöbbet a számunkra az állami támogatás. (Ha valaki most utánaszámol, és hosszabb idejű, például tíz éves lakástakarék megtakarítását lerövidítené négy éves verzióra, ezt megteheti egy minimális díjért.) - Magas hozam, kötött célok Pont a magas hozam miatt rögzítve van az LTP esetében, mire használható: lakásvásárlásra, építési telek vásárlására, nyugdíjasházba való beugró megvásárlására, meglévő lakáshitel elő- vagy végtörlesztésére, illetve meglévő ingatlan felújítására, korszerűsítésére, bővítésére, nem utolsósorban pedig lakáscélú lizingre. - ehetjük még jövedelmezőbbé is ezt a megoldást, méghozzá legális módon. Érdemes tudni, az LTP-nél lehetőség van a kedvezményezett módosítására, meglévő szerződések összevonására és emellett azok megosztására is. A futó szerződést meg lehet osztani több közeli hozzátartozó között - ennek számít a házastárs, gyerek, unoka, szülő, nagyszülő, testvér - amennyiben nekik még nincs a nevükön. A megosztott szerződések minden szempontból az eredeti szerződéssel lesznek egyenértékűek, így a kezdő dátum, szabad felhasználás lehetősége,

Aegon Lakástakarék - lakásszámla

Aegon Lakástakarék - lakásszámla

Államilag támogatott, lakáscélú megtakarítás, melyhez a megtakarítási időszak végén kedvező lakáscélú kölcsön igényelhető (referencia THM: 7,64%*). A rendszeres betételhelyezés mellett elérhető maximális, lakáscélra fordítható összeg az ún. szerződéses összeg. Ez a teljes megtakarítás és a lakáskölcsön együttes összege. A teljes megtakarítás a saját betétbefizetések, az erre járó állami támogatás és az ezekre kapott kamatok összege.

Államilag támogatott lakáshitel

Államilag támogatott lakáshitel

Államilag támogatott lakáshitel - kalkulátor 2015/2016 Feltételek : A legfőbb igénybevételi feltételek a következők: lakás vásárlás esetén az eladó nem lehet a hozzátartozónk, nem lehet NAV (APEH) köztartozásunk, legalább 180 napja legyen társadalombiztosítási jogviszonyunk, és a vételár maximum 10 %-át fizetjük meg készpénzben (a fennmaradó részt az eladó által megjelölt számlára kell teljesíteni).

Banki termékek összehasonlítása

Banki termékek összehasonlítása

Lakástakarék-pénztár: garantáltan a legjobb megtakarítás kockázatmentesen Lakástakarék kalkulátor Segítünk megtalálni és megkötni a legjobbat! Mi alapján keressünk? CSAK MEGTAKARÍTÁS vagy MEGTAKARÍTÁS ÉS HITEL

Bestbankár - Lakástakarékpénztár

Bestbankár - Lakástakarékpénztár

A Lakástakarékpénztár az egyik legmegfelelőbb befektetési forma, amennyiben lakáscélokkal rendelkezik, vagy lakással kapcsolatos teendője lesz! Mi a Lakástakaréképénztár? Miért előnyös befektetés a Lakástakarékpénztár? Mire használható fel a Lakástakarékpénztár? Mennyi állami támogatás jár a Lakástakarékpénztár után?

CIB Lakáshitelek

CIB Lakáshitelek

Hitelfelvételi KISOKOS - Segítünk eligazdoni Hogyan tud a CIB Banknál egyszerűen lakáshitelhez jutni? Mi a lakáshitel igénylésének folyamata? Mi a szabad felhasználású jelzáloghitel igénylésének folyamata? A hitellel kapcsolatos fogalmak Az ingatlannal, ingatlanfedezettel kapcsolatos fogalmak 4 hasznos tipp, amit érdemes megfontolni a lákásvásárláskor CIB UNO Lakáskölcsön CIB Végig Fix Lakáskölcsön CSOK 10+10

Tuti menü