Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lakástakarékról képes leírás - Lakástakarék.tlap.hu
részletek »

Lakástakarékról - Lakástakarék.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: lakastakarek.tlap.hu » Lakástakarékról
Keresés
Találatok száma - 11 db
A lakástakarék történet

A lakástakarék történet

A lakástakarék egy olyan megtakarítási lehetőség, aminek elsődleges célja, hogy a későbbiekben (4 és 10 éven belül) jelentkező, lakással kapcsolatos költségeidet finanszírozni tudjad. Amellett, hogy az állam az éves befizetéseid után 30% vissza nem térítendő támogatást ad... A lakáselőtakarékosság Európa szerte nagy hagyománnyal rendelkezik. Kialakulásának kezdete a 18. század végére tehető, amikor 1775-ben megalakult az első hasonló célú intézmény Angliában. Magyarországon A lakástakarék közel 20 éves múlttal rendelkezik Magyarországon. Így kijelenthetjük, hogy egy rendkívül stabil, törvényileg szabályozott termékről van szó. Anno 1996-ban hozták létre azt a törvényt, ami a mai napig biztosítja működésének feltételeit.

A legjobb trükkök lakástakarékhoz

A legjobb trükkök lakástakarékhoz

- A szakértők szerint négyévente érdemes új szerződést indítani, ahelyett hogy például nyolc éves formulát választanánk, így nyújtja a legtöbbet a számunkra az állami támogatás. (Ha valaki most utánaszámol, és hosszabb idejű, például tíz éves lakástakarék megtakarítását lerövidítené négy éves verzióra, ezt megteheti egy minimális díjért.) - Magas hozam, kötött célok Pont a magas hozam miatt rögzítve van az LTP esetében, mire használható: lakásvásárlásra, építési telek vásárlására, nyugdíjasházba való beugró megvásárlására, meglévő lakáshitel elő- vagy végtörlesztésére, illetve meglévő ingatlan felújítására, korszerűsítésére, bővítésére, nem utolsósorban pedig lakáscélú lizingre. - ehetjük még jövedelmezőbbé is ezt a megoldást, méghozzá legális módon. Érdemes tudni, az LTP-nél lehetőség van a kedvezményezett módosítására, meglévő szerződések összevonására és emellett azok megosztására is. A futó szerződést meg lehet osztani több közeli hozzátartozó között - ennek számít a házastárs, gyerek, unoka, szülő, nagyszülő, testvér - amennyiben nekik még nincs a nevükön. A megosztott szerződések minden szempontból az eredeti szerződéssel lesznek egyenértékűek, így a kezdő dátum, szabad felhasználás lehetősége,

Jó lakástakarékot keresel?

Jó lakástakarékot keresel?

Jó lakástakarékoz keresel? A Bankmonitor segít eligazodni! Hasonlítsd össze online kalkulátorunkkal az összes lakástakarék ajánlatot! Bankmonitor ajánlat · Szerződéskötés egyszerűen · Megmutatjuk a legjobbat!

Lakás-takarékpénztár (rövidítve: LTP)

Lakás-takarékpénztár (rövidítve: LTP)

A lakás-takarékpénztár (rövidítve: LTP) olyan szakosított hitelintézet, mely kizárólagosan lakáscélú betétek gyűjtésével és lakáscélú hitelek nyújtásával foglalkozik. A lakás előtakarékosság egy államilag támogatott lakásfinanszírozási lehetőség. Az állam a megtakarítás után támogatást nyújt. A lakás-takarékpénztár a megtakarítási idő lejártával kedvező hitellehetőséget biztosít. Minden magyar állampolgár igénybe veheti, családi állapottól és jövedelemtől függetlenü

Lakáskassza és lakástakarék

Lakáskassza és lakástakarék

Új vagy használt lakás vásárlásához vagy annak felújításához érdemes előtakarékosságot folytatni, mert a lakástakarék szolgáltatás önkéntes és államilag is támogatott megoldást kínál. A lakáskassza igénybevételével biztos alapot gyűjt egy önrészhez ami révén kedvezőbb lakáshitelhez is jut, mivel az állam is támogatja az Ön igyekezetét és pénzügyi értségét.

Lakásszámla

Lakásszámla

A lakás-takarékpénztárak olyan szakosított hitelintézetek, melyek kizárólag lakáscélú betétek gyűj- tésével és a takarékoskodó ügyfeleik részére lakáscélú hitelek nyújtásával foglalkoznak, zárt rendszerben. Ez azt jelenti, hogy a közös cél - a lakáscélok finanszírozása - érdekében történô összefogás alapozza meg mûködésüket, vagyis kölcsönt csak az kaphat, más betétesek pénzét, illetve a befolyt törlesztéseket felhasználva, aki elõbb maga is részt vett a kollektív elôtakarékosságban. Annak érdekében, hogy vonzó legyen a mérsékelt betéti kamatok mellett is takarékoskodni, a lakástakarékpénztár alacsony kamattal nyújtott kölcsönt biztosít és az állam a lakáscélú megtakarításokat a piacon egyedülálló mértékû, vissza nem térítendô támogatással egészíti ki. A lakás-takarékpénztárak egyik legnagyobb elônye abban rejlik, hogy a rögzített betéti és hitelkamatoknak köszönhetôen kiszámíthatóvá teszik az otthonteremtés évekig tartó folyamatát, hiszen a kamatok nagysága teljesen független a pénzpiaci változásoktól - a teljes futamidôre állandó.

LTP - összefoglaló -

LTP - összefoglaló -

A nagy lakástakarékpénztári összefoglaló Már régóta ígérek egy összefoglaló írást a lakástakarék-pénztárakról, ezért nekiszántam magam és megírtam nektek a Nagy Lakástakarékpénztári Összefoglalót. Mivel elég nagy a téma, pontokba szedem, hogy könnyen érthető legyen.

Melyik lakástakarékpénztárt érdemes választani?

Melyik lakástakarékpénztárt érdemes választani?

Melyik lakástakarékpénztárt érdemes választani? A lakástakarékpénztári törvény még azt is leszabályozza, mennyit lehet felszámítani havidíjként, ezért olyan hatalmas különbség nincs és nem is lehet a lakástakarékpénztárak között. Azonban a betéti és hitelkamatokban vannak eltérések, például az OTP lakástakaréknál 0,5%-os a legkisebb betéti kamat, 3% a legmagasabb, a Fundamentánál 1% és 3%, az Aegonnál 0,75% van csak, az Ersténél 1 és 2%-os termékek vannak. (Ez a négy szereplő van a piacon, ezek közül az Erste és az Aegon a két újabb motoros.) A futamidőben is lehet különbség

Sokkot kapnak a szülők, amikor egyetemre bejutott gyermeküknek ..

Sokkot kapnak a szülők, amikor egyetemre bejutott gyermeküknek ..

Itthon is elszálltak az albérlet árak, ahogyan külföldön is. Egy év alatt 40-60%-ot emelkedtek Budapest belső kerületeiben a bérleti díjak. Az egyetemisták, főiskolások egy része jogosult csak kollégiumi szobára, így sokan választják az albérlet lehetőségét. Most viszont a szülők döntési kényszerbe kerülnek, mivel havonta több tízezer forinttal is megnőhetnek a kiadásaik. Lehet, hogy érdemes lesz elgondolkodniuk a lakásvásárláson? Végül is, akkor már saját lakás hiteltörlesztését fizetik, és nem a főbérlőét. Valószínűleg több szülő is mérlegelni fogja a lakásvásárlás lehetőségét.

Hirdetés
Tudj meg mindent a Lakástakarékról!

Tudj meg mindent a Lakástakarékról!

Lakástakarék, LTP, állami támogatás, lakáscél, szerződéses összeg, kedvezményes hitel... ... a fenti szavak Neked is ismerősen csengenek, hiszen valamilyen formában már majdnem mindenki találkozott a lakástakarékkal. Sőt, legtöbbünknek már információi is vannak róla, hogy pontosan mi ez a termék, és mire is való. Ezt a leírást azért hoztuk létre, hogy minden, a lakástakarékkal kapcsolatos információ a rendelkezésedre álljon. Pontokba szedve, példákkal, és ami a legfontosabb, apró betűk, és mellébeszélés nélkül.

Vagyonépítés Lakástakarékkal

Vagyonépítés Lakástakarékkal

Dolgozatom témájául a lakástakarék-pénztárat választottam. Célom bemutatni ezt, a magyar pénzügyi szolgáltatások palettáján megtalálható, mégis kevéssé ismert és használt terméket, valamint az általa elérhető vagyonszerzési perspektívát; összehasonlítva más, a piacon megtalálható és bárki által hozzáférhető termékekkel hozam, kockázat és rugalmasság szempontjából. Fő kérdésem, hogy azonos befektetett tőke és futamidő esetén melyik pénzügyi termékből lehet kihozni a legnagyobb nyereséget.

Tuti menü